AllmennhetHelsepersonell
Nyheter fra Allergiguiden
Gode råd for en allergivennlig sommer
Allergiguiden

Slik takler du pollensymptomene i sommer

Sommeren er endelig her og vi gleder oss til å nyte late dager med sol og varme. For over en million nordmenn med pollenallergi er sommersesongen dessverre også preget av allergisymptomer¹. Trær, gress og burot avgir pollen på løpende bånd, og dette i en tid der uteaktiviteter som grilling i parken og late dager i hagen hører med. Allergisymptomene kan gi dårlig søvnkvalitet og lavt energinivå som i neste rekke kan sette en demper på sommergleden. Allergiguiden gir deg rådene du trenger, slik at du kan nyte alle sommerens høydepunkter.

Les mer

På ferie med allergi allergiguiden.no
Allergiguiden

På ferie med allergi

Det nærmer seg fellesferie, og mange planlegger noen etterlengtede dager i sydlige strøk. Men for en av tre nordmenn med luftveisallergi krever ferieturen litt ekstra planlegging¹. Et varmere klima gjør at pollenspredningen har en annen syklus utenfor Norge, og ukjente pollenproduserende planter kan by på uforutsette allergiske reaksjoner. Ved å ta noen forholdsregler reduserer du sjansen for at årets høydepunkt ender opp i rennende nese og røde øyne.

Les mer

10 tips til deg med Allergi Allergiguiden.no
Pia Seeberg

10 tips til deg med allergi - slik trener du deg gjennom pollensesongen

 

Å trene når man er i laber form er en utfordring. Det sier seg selv at å trene flere dager på rad med hanglende form er en enda større utfordring....

 

Les mer

trening og allergi
Allergiguiden

Slik holder du formen i pollensesongen

Det kan være utfordrende for allergikere å trene når pollensesongen inntreffer. Det finnes heldigvis råd.

Les mer

POllenallergi kryssreaksjoner allergiguiden
Allergiguiden

Pollenallergi og kryssreaksjoner

Vår- og sommersesong er synonymt med pollensesong, og for mange med luftveisallergi er det mer enn pollenstøv som byr på utfordringer. Har du opplevd at du plutselig også reagerer på enkelte matvarer? Da kan du være rammet av kryssallergi.

Les mer

Berit Nordstrand

Trett og slapp i vårsesongen?

Sliter du om morgenen når alarmen ringer, ved tanken på at en ny dag allerede har startet? Du trykker på slumre-knappen, snur deg og har akkurat sovnet, når lyden av alarmen igjen river deg ut av dvalen. Hele kroppen verker når du sliter deg ut av senga. På denne tiden av året kjennes det ut som om kroppen din aller helst skulle vært i dvale. Når du så kommer deg på beina starter en lang dag som ikke bærer preg av overskudd, munterhet og arbeidslyst. Du føler deg som en sliten, trøtt og slapp utgave av deg selv.

Les mer

Hanne Granhus sine tips til en mer allergivennlig hverdag på allergiguiden.no
Hanne Granhus

Tips til en mer allergivennlig hverdag

Vår allergiambassadør, Hanne Granhus, har luftveisallergi, og plager knyttet til blant annet pollen fra bjørk, gress og husstøvmidd. Hun har også astma og eksem. Vi har spurt Hanne om hun har noen gode råd som kan hjelpe andre med utfordringer knyttet til allergi. I hennes siste innlegg for Allergiguiden deler hun sine beste tips:

Les mer

Hanne Granhus om hvordan pollenallergien utfordrer ferieidyllen på allergiguiden
Hanne Granhus

Når pollenallergien utfordrer ferieidyllen

Sommertid og naturopplevelser assosieres med glede og utetid, men for en allergiker kan det også by på utfordringer. I dette innlegget deler allergiambassadør for Allergiguiden, Hanne Granhus, sine opplevelser og erfaringer fra en oppvekst preget av allergi.

Les mer

Hanne Granhus om Økt kunnskap om allergi gjør hverdagen lettere på allergiguiden
Hanne Granhus

Økt kunnskap om allergi gjør hverdagen lettere

Bli kjent med vår nye ambassadør Hanne Granhus. Hanne er 51 år, og jobber som engelsklærer på en barneskole på Sørlandet. Hun er allergisk mot en rekke pollensorter, støvmidd og midd fra pelsdyr. Hanne har derfor mye erfaring med luftveisallergi, og deler gledelig kunnskapen hun har opparbeidet med oss. Vi skal følge Hanne gjennom tre innlegg på Allergiguiden.

Les mer

Allergiguiden

Pollenspredning skaper utfordringer for studenter

Eksamenstiden nærmer seg på norske læresteder, samtidig er pollensesongen allerede godt i gang. Den kraftige pollenspredningen i vårsesongen skaper utfordringer for så mange som en av tre studenter, som sliter med luftveisallergi¹. Symptomene kan være så sterke at det er vanskelig å konsentrere seg, og dette i en tid der fokus er ekstra viktig. For en mest mulig symptomfri og tilrettelagt eksamensperiode krever det at du som student tar noen forhåndsregler. Gjør hjemmeleksa og besøk legen i god tid før eksamen, noe som kan sikre deg ekstra tid under eksamen og allergibehandling tilpasset din allergi.

Les mer