Menu
Allergigjester
Tove Kristiansen

Slik forbereder jeg meg til pollensesongen

Vår nye allergiambassadør, Tove Kristiansen, har pollenallergi og reagerer blant annet på or, hassel, bjørk og timotei. Årets pollensesong nærmer seg og Tove har allerede begynt med forberedende tiltak. 61-åringen fra Spikkestad i Røyken gleder seg til å dele sine tips og erfaringer gjennom tre innlegg på Allergiguiden.

Les mer

Astrid Undheim Johannesen

Slik feirer jeg en allergivennlig jul

Julestjerne, juletre, nøtter, stearinlys og røkelse er julestemning for mange, men for allergikere som Astrid Undheim Johannesen er dette irritanter som fører til symptomer som irriterte luftveier og hodepine. I dette innlegget deler Astrid sine tips om hvordan hun feirer en allergivennlig jul.

Les mer

Berit Nordstrand

Slik demper du «juleallergien» med god mat

Ikke alle fryder seg over bugnende julestjerner, duftlys og friske juletrær. For noen er adventstid og julefeiring synonymt med både rennende øyne, nesetetthet, snue og tung pust. Her får du ti gode råd du kan følge dersom plagsomme allergisymptomer legger en demper på julekosen.

Les mer

Monica Halland, gjesteblogger

Stadig flere utfordres av parfymeallergi

Det kan virke som at overfølsomhet og allergi mot parfyme har eksplodert. Symptomer knyttet til sterke dufter og lukter hører vi stadig mer om. Spørsmålet er hvorfor?

Les mer

Juleallergi allergiguiden
Allergiguiden

Allergisk i julen? Her får du tipsene du trenger

Juletrær, julestjerner, levende lys og gamle nisser hører julen til, men ikke alle tradisjoner er like allergivennlige. Nærmere 660 000 nordmenn plages av symptomer som tett, rennende og irritert nese, kløe og tung pust gjennom julehøytiden. Det viser en undersøkelse gjennomført av analysebyrået YouGov på vegne av Allergiguiden¹.

Les mer

Astrid Undheim Johannesen

Slik håndterer jeg luftveisallergien om høsten

Astrid Undheim Johannesen reagerer på en rekke irritanter som muggsoppsporer, kjæledyr, husstøvmidd og pollen. Nå om høsten blir dagene både mørkere og kaldere, vi bruker mer tid innendørs og da er det særlig viktig å passe på at inneklimaet er godt og allergivennlig. I sitt siste ambassadørinnlegg deler Astrid sine tips om hvordan hun holder allergenene unna huset, samt hvordan hun forebygger og lindrer allergisymptomene i høstsesongen.

Les mer

Parfymeallergi og duftintoleranse
Allergiguiden

Stadig flere rammes av parfymeallergi og duftintoleranse¹

Vi eksponeres for en rekke dufter og parfymer i hverdagen, men dessverre er ikke disse «godluktene» like gode for alle. Stadig flere får symptomer som eksem, luftveisproblemer og forverring av astma knyttet til parfymerte produkter, noe som kan påvirke alt fra jobbhverdagen til sosialt samvær¹.

Les mer

Når allergien utfordrer sosiallivet Allergiguiden Astrid Undheim Johansen
Astrid Undheim Johansen

Når allergien utfordrer sosiallivet

Med helårsallergi må vår allergiambassadør, Astrid Undheim Johansen, se opp for symptomer året rundt. Alt fra hyggelige middagsselskaper til ferier krever ekstra tilrettelegging, men nå har Astrid funnet noen knep som gjør hverdagen litt enklere.

Les mer

Astrid Undheim Johannesen, Ambassadør Allergiguiden
Astrid Undheim Johannesen

Gikk med ubehandlet allergi i flere år

Vår nye allergiambassadør Astrid Undheim Johannesen, ser frem til å dele sine erfaringer knyttet til allergi og astma gjennom oktober. Om høsten er det særlig muggsporer fra råttent løv og planter på bakken som irriterer nesen til Astrid. For å lindre symptomene har riktig behandling vært avgjørende.

Les mer

Er du alltid forkjølet? Helårsallergi med tett rennende nese
Allergiguiden

Alltid forkjølet? Se hva det kan skyldes ...

Plages du ofte av tett eller rennende nese? Da kan du være én av 500 000¹ nordmenn som er plaget av såkalt helårsallergi. En allergi som utløses av andre allergener enn pollenstøv. De mest typiske er husstøvmidd og pelsdyr.

Les mer