Allergivaksinasjon | Allergiguiden.no
Allergivaksinasjon

Allergivaksinasjon

Spørsmål fra anonym:

Jeg er så plaget med allergi, at jeg tar medisin året rundt, og jeg reagerer på noe stort sett hver dag. Jeg er så sensitiv mot dyrehår at jeg reagerer bare av å sitte i en sofa der noen andre har sittet som har dyr hjemme. Så jeg trenger ikke å være i kontakt med dyr for å reagere allergisk. Det er nok å være i kontakt med mennesker som har dyr hjemme. Jeg plages også veldig av munntørrhet. 

Hvilke andre behandlingsalternativer enn allergitabletter og nesespray anbefaler du? 

Professor og ØNH-spesialist Sverre Steinsvåg svarer: 

Så plaget som du er høres det ut som du er kandidat for allergivaksinasjon, hyposensibilisering, mot dyr. En del har stor glede av det. Anbefaler deg å kontakte fastlegen din for å få en henvisning til en spesialist i Øre-nese-hals eller lungesykdommer som driver med dette i ditt område.


Spørsmål fra anonym:

Jeg er allergisk mot bjørk, gress og burot, med endel kryssallergier. Har resept på Kestine, og det gjør at plagene er minimale. Min søster har tatt allergivaksiner, og er supert fornøyd. Hun mener selvsagt at jeg bør prøve det samme. Bør jeg sette i gang et slikt program, og vil det fjerne alle allergier?

Professor og ØNH-spesialist Sverre Steinsvåg svarer: 

Så lenge Kestine hjelper så godt som den gjør er det ingen grunn for deg til å "allergivaksinere" deg. Grunnene er flere. For det første er det ikke alle som gjennomgår "allergivaksine" som blir kvitt allergien sin. For det andre innebærer allergivaksine en liten risiko for alvorlige bivirkninger. For det tredje innebærer behandlingen mye fravær fra jobb etc. over 3 år. Derfor sier retningslinjene at allergivaksinasjon er reservert for dem som ikke har tilfredsstillende effekt av symptomlindrende behandling, som f. eks. Kestine. Dersom du mot formodning skulle oppleve at den eller andre slike medikamenter ikke lengre virker så godt kan det imidlertid være grunn til å vurdere saken på ny.

Mylan - Better Health for a Better World

Du forlater Allergiguiden.no

Hvis du klikker på "Fortsett", forlater du dette Mylan-tilknyttede selskapets nettsted for å gå til et nettsted som tilhører en tredjepart. Denne tredjeparten er eneansvarlig for innholdet på sine egne nettsider.
Sist oppdatert den:  02.07.2020