Kroniske symptomer | allergiguiden
Kroniske symptomer

Kroniske symptomer

Kroniske symptomer

Spørsmål fra anonym:

For 10 måneder siden gikk jeg fra å være ei frisk og aktiv jente til å bli veldig dårlig på kort tid. Jeg er trøtt, sliten og tom for energi. Jeg orker nesten ingenting. I sommer begynte jeg å hovne opp rundt øynene. Fra august i år har jeg våknet med store ansiktshevelser hver eneste dag, i tillegg til en slitsom hodepine. Hodepinen virker å komme fra øyet/tinningen. Noen dager er øynene røde, rennende og kløende. Jeg har vært innlagt på sykehus, tatt utallige blodprøver og tester: Røntgen, CT, ultralyd av hjertet/lunger, EKG-arbeidstest. Alle prøver er fine. 


Det eneste blodprøvene sier er at immunforsvaret mitt er overaktivt. Har nå gått på Prednisolon i 1 mnd (20mg-5mg) uten spesiell virkning. Legene mistenker en allergisk reaksjon, men det er vanskelig å vite hva det er. Jeg har tatt prikktest hos Lungeklinikken i Drammen. Det eneste utslaget er hund (+2). Hunden min har vært plassert bort i 1 mnd. og huset er gjennomvasket mange ganger. Jeg merker ingen bedring. Jeg er i ferd med å gi opp. Dette går utover både studier og sosialt liv. Jeg vil så veldig gjerne bli meg selv igjen. Har du en anelse om hva dette kan være?

Professor og ØNH-spesialist Sverre Steinsvåg svarer: 

Dette høres trasig ut. Det høres definitivt ikke ut som noen allergisk reaksjon, og negativ prikktest, bortsett fra hund, støtter det. Hodepine i tinningene kombinert med at det høres ut som du har forhøyet senkning høres for meg ut som en bindevevssykdom, temporalisarteritt er en slik, og det finnes mange andre. Mitt beste råd til deg er å forholde deg til fastlegen, evt. be om en henvisning til en revmatolog for videre utredning.

Mylan - Better Health for a Better World

Du forlater Allergiguiden.no

Hvis du klikker på "Fortsett", forlater du dette Mylan-tilknyttede selskapets nettsted for å gå til et nettsted som tilhører en tredjepart. Denne tredjeparten er eneansvarlig for innholdet på sine egne nettsider.
Sist oppdatert den:  11.11.2020