Middallergi | Allergiguiden.no
Middallergi

Middallergi

Middallergi

Spørsmål fra anonym:

Guttungen min, som er 13 år, nyser og nyser og atter nyser. Dette skjer på morgenkvisten. Nå på morgenen har han nyst sikkert 30 ganger. Dette skjer hver morgen. Lurer litt på støvallergi?


Professor og ØNH-spesialist Sverre Steinsvåg svarer:

Det kan det være. Konsentrasjonen av middallergener er størst i sengene, og nysing i forbindelse med opphold der kan være allergi. For å finne mer ut om det kan du kontakte fastlegen din som kan ta blodprøver/ hudprikktest for å se om sønnen din har laget allergiantistoffer mot husstøvmidd. Vedkommende kan gi dere videre råd om evt. behandling.


Spørsmål fra anonym: 

Min sønn har vært plaget med støv og middallergi siden han var liten. Nå er han 26 år, og har opplevd en sterk forverring etter flytting der det tydeligvis er møbler og inneklima som ikke er bra. Han har tatt aerius 2 ganger daglig og nesespray nasonex, men føler nå at dette ikke virker lenger. Har du tips til reseptfrie midler han kan forsøke? Symptomer er nysing, tett nese og såre/kløende øyne. Han har eksamen om få uker, og fastlegen bor i en annen by enn studiested. Når han så kommer til lege, kan det være håp om at vaksine kan hjelpe?

Professor og ØNH-spesialist Sverre Steinsvåg svarer: 

Det er dessverre ikke noen reseptfrie allergimedisiner som sannsynligvis vil være mer effektive enn dem han allerede bruker. Allergivaksine i ordets rette forstand vil heller ikke ha effekt på så kort tid. En kur med prednisolon tabletter vil kunne lindre. Det bør han ta opp med lokal lege eller legevakt.

Mylan - Better Health for a Better World

Du forlater Allergiguiden.no

Hvis du klikker på "Fortsett", forlater du dette Mylan-tilknyttede selskapets nettsted for å gå til et nettsted som tilhører en tredjepart. Denne tredjeparten er eneansvarlig for innholdet på sine egne nettsider.
Sist oppdatert den:  02.07.2020