Tørre slimhinner | Allergiguiden.no
Tørre slimhinner

Tørre slimhinner

Tørre slimhinner

Spørsmål fra anonym:

Jeg våkner med hovne øyelokk, tørre øyne, hes hals og litt tett nese (som regel en side om gangen). Etter at jeg har stått opp begynner øyene å renne. Det klør inni øyene, på vippekanten og oppå øyelokkene. I tillegg blir jeg sår på øyelokkene, av fuktigheten fra øyene. 

Jeg har vært hos legen, som tok blodprøve mtp. allergi mot støv og kanin. Prøven var negativ, så jeg lurer da på hva disse plagene kommer av, og hva som kan hjelpe. 

Jeg drypper øynene med zaditen, som gjør det litt bedre. 

Professor og ØNH-spesialist Sverre Steinsvåg svarer: 

Dette høres ut som et generelt problem med tørre slimhinner. I øynene kan man få det når man ikke lukker øynene fullstendig under søvn. I halsen kan man få det hvis man puster med åpen munn under søvn. Nesen blir tett når man ligger fordi kroppsvæske som ellers befinner seg andre steder forflyttes til nesen. Tettheten i nesen kan bli bedre hvis man bruker en ekstra pute om natten. Å dryppe øynene med kunstig tårevæske kan være lurt. Å drikke litt/gurgle halsen før man legger seg, eventuelt hvis man våkner i løpet av nattet kan lindre halsplagene.

Mylan - Better Health for a Better World

Du forlater Allergiguiden.no

Hvis du klikker på "Fortsett", forlater du dette Mylan-tilknyttede selskapets nettsted for å gå til et nettsted som tilhører en tredjepart. Denne tredjeparten er eneansvarlig for innholdet på sine egne nettsider.
Sist oppdatert den:  02.07.2020