Menu
Behandling

Hvordan behandles allergi?

Det finnes effektive allergimedisiner. Har du den beste for deg?

Alle syns det er plagsomt å være allergisk - uansett om det er pollen, pelsdyr, midd eller noe annet man ikke tåler. Men heldigvis finnes det i dag effektive behandlingsmetoder.

Det finnes en rekke medisiner som kan benyttes ved allergi. Behandling kan skje ved hjelp av nesespray, øyedråper, allergitabletter, inhalasjonsmedisiner eller sprøyter. Legen din vil hjelpe deg med å finne de medisinene som passer deg best. Det er viktig å vite at allergimedisiner virker forebyggende. Det er derfor viktig at de brukes regelmessig hver dag gjennom hele sesongen selv om symptomene blir borte enkelte dager med lav pollenspredning.

Allergimedisin helbreder deg ikke, men reduserer symptomene dine. Det optimale behandlingsresultatet vil være at du har det best mulig med minst mulig bruk av medisiner. 

Allergimedisiner

Det finnes en rekke ulike alternativer til symptomatisk behandling av luftveisallergi. Snakk med legen din slik at du får tilpasset behandling til dine symptomer.

Noen allergimedisiner er reseptfrie, mens andre kun er på resept. Allergimedisin finnes som nesespray, tabletter og øyedråper. For de som er alvorlig plaget kan det også være et alternativ med allergivaksinasjon. Det er derfor smart å ta kontakt med legen din slik at du får den mest effektive behandlingen som passer for deg.

Informasjonen som gis på våre nettsider er av generell karakter og kan ikke erstatte rådgiving av lege eller annet kvalifisert helsepersonell

mIcon_quiz

Vet du om du har allergi?

Ta selvtesten vår og finn ut om du har allergien din under kontroll.

Ta testen her!

mIcon_video

Nesten alle gjør feil!

Ikke gjør feilen alle andre gjør. Det å bruke nesespray riktig er faktisk ikke lett. Se denne korte filmen der vi forklarer deg hvordan du skal bruke allergispray riktig.

Hvordan bruke nesespray?