Allergibehandling med medikamenter - Allergiguiden
Allergibehandling med medikamenter

Allergibehandling med medikamenter

Det finnes en rekke medikamenter for behandling av luftveisallergi. Her får du en enkel oversikt over de forskjellige mulighetene.

Det finnes en rekke forskjellige typer allergimedisiner. Snakk med legen om hva som er best for deg

Med og uten resept

De fleste medisinene som brukes i behandling av luftveisallergi er reseptbelagte. Det er legen din som er best skikket til å vurdere hva som er best egnet for deg. Noen medisiner kan du også få kjøpt uten resept. Da er det viktig at du rådfører deg på apoteket. Du får også kjøpt noen allergimedisiner i matbutikken.

Husk at du alltid skal lese pakningsvedlegget nøye.

Gå til legen

Har du milde symptomer sover du som regel normalt om natten, og kan delta i daglige aktiviteter uten plagsomme symptomer. Allergissymptomene klassifiseres som moderate til alvorlige hvis de forstyrrer søvnen, og du har redusert evne til å delta i daglige aktiviteter som sport, fritid, skole og arbeid.1

Om du mistenker allergi bør du uansett kontakte legen din. Da kan du få forskrevet behandling som samsvarer med indikasjon og symptomer.

Forskjellige legemidler i forskjellige former

Medisinene som brukes i behandling av luftveisallergi har forskjellige typer virkestoff. De kommer også i forskjellige behandlingsformer: nesesprayer, allergitabletter, øyedråper og allergisprøyter. Virkestoffene finnes i forskjellige varianter i de forskjellige behandlingsformene, enten alene eller i kombinasjon.

Les mer om nesespray, allergitabletter, øyedråper, allergisprøyter

Les mer om allergi:

Referanser:

1. Bousquet J, Van Cauwenberge P, Khaltaev N et al. Management of Allergic rhinitis and its impact on asthma. A Pocket Guide for Physicians and Nurses. 2001.

Informasjonen som gis på våre nettsider er av generell karakter og kan ikke erstatte rådgiving av lege eller annet kvalifisert helsepersonell

Du forlater Allergiguiden.no

Hvis du klikker på "Fortsett", forlater du dette Viatris-tilknyttede selskapets nettsted for å gå til et nettsted som tilhører en tredjepart. Denne tredjeparten er eneansvarlig for innholdet på sine egne nettsider.
Sist oppdatert den:  23.11.2023

NON-2023-8536