Øyedråper ved allergi – Allergiguiden
Øyedråper

Øyedråper ved allergi

Om du har luftveisallergi er det vanlig å oppleve symptomer i både nese og øyne. En del allergikere plages av røde, tørre, kløende og rennende øyne. Disse symptomene kan behandles med øyedråper.

Irriterte øyne kan ofte være tegn på allergi

Noen øyedråper kan du kjøpe reseptfritt. Husk at du alltid bør snakke med legen din før du eventuelt starter behandling med medikamenter på egenhånd.

Har du moderat til alvorlig luftveisallergi bør du imidlertid kontakte legen som kan vurdere om reseptbelagte øyedråper er riktig behandling for deg.

Demper betennelse

Dråpene virker ved å hemme aktiviteten til en rekke betennelsesceller. Da vil du oppleve av symptomene blir mildere. Effekten kommer oftest raskt og varer i flere timer.

Ofte i kombinasjon

Flere bruker øyedråper jevnlig i hele pollensesongen. De brukes ofte sammen med enten nesespray eller allergitabletter, eller noen ganger i kombinasjon med begge.

Om du ikke opplever effekt av øyedråpene må du snakke med legen din.

Kjenn bivirkningene

Det er viktig at du kjenner til bivirkningene og at du leser pakningsvedlegget for hvordan du skal bruke øyedråpene. Da kan du gjøre en bedre evaluering av behandlingen sammen med legen din. Les mer om bivirkninger av øyedråper her.

Les mer om allergi her:

Referanser:

1. Norges Astma- og Allergiforbund, Behandling av pollenallergi, sist oppdatert: 14.02.2023

Informasjonen som gis på våre nettsider er av generell karakter og kan ikke erstatte rådgiving av lege eller annet kvalifisert helsepersonell

mIcon_quiz

Vet du om du har allergi?

Ta selvtesten vår og finn ut om du kan være allergisk.

Ta testen her!

Flg oss p Facebook

Følg oss på Facebook

Følg Allergiguiden på Facebook, der du og andre kan få oppdatert informasjon om allergi, symptomer, behandling og mye mer. Få tips mot DINE allergiplager!

Følg Allergiguiden på Facebook

Du forlater Allergiguiden.no

Hvis du klikker på "Fortsett", forlater du dette Viatris-tilknyttede selskapets nettsted for å gå til et nettsted som tilhører en tredjepart. Denne tredjeparten er eneansvarlig for innholdet på sine egne nettsider.
Sist oppdatert den:  23.11.2023

NON-2023-8536