Ta styring på allergibehandlingen – Allergiguiden
Ta styring på behandlingen

Ta styring på allergibehandlingen

Du som er plaget av luftveisallergi er ikke alene. Over 1 million nordmenn har allergi.1 Variasjonene er store, men mange har moderate til alvorlige plager som påvirker livskvalitet, arbeidsevne, fritid og trening.2 Heldigvis finnes det flere typer behandling som mange kan ha god effekt av.3

Et bedre liv med allergien

Kanskje tenker du at allergien står i veien for enkelte ting i livet ditt, selv om det ikke må være sånn? Kanskje innfinner du deg med symptomer uten at du egentlig trenger det? Kanskje kan du som allergiker oppleve mindre symptomer enn du tror?

Riktig behandling, god informasjon

Hvis du har et aktivt forhold til allergien din øker sjansene for at du kan leve veldig godt med den. Riktig behandling er viktig, og kan gjøre deg symptomfri. men kunnskap betyr også mye for sykdomsmestring. Da er det viktig med både god informasjon og god dialog med legen din.

På disse sidene får du hjelp til begge deler, enten du nylig har fått diagnosen eller har blitt behandlet for allergi i flere år.

Lykke til!

Les mer her:

Referanser:

1. Norges Astma- og Allergiforbund, Fakta om pollenallergi, sist oppdatert: 16.02.2023

2. Borres M. Allergisk rhinit – mer än snuvig näsa. Allergi i Praksis 3 – 2008: 40-6.

3. Skjønsberg, Ole Henning; Løvik, Martinus: allergi i Store medisinske leksikon på snl.no. Hentet 11. september 2023 fra https://sml.snl.no/allergi.

Informasjonen som gis på våre nettsider er av generell karakter og kan ikke erstatte rådgiving av lege eller annet kvalifisert helsepersonell

mIcon_quiz

Vet du om du har allergi?

Ta selvtesten vår og finn ut om du kan være allergisk.

Ta testen her!

mIcon_video

Nesten alle gjør feil!

Ikke gjør feilen alle andre gjør. Det å bruke nesespray riktig er faktisk ikke lett. Se denne korte filmen der vi forklarer deg hvordan du skal bruke allergispray riktig.

Hvordan bruke nesespray?

Du forlater Allergiguiden.no

Hvis du klikker på "Fortsett", forlater du dette Viatris-tilknyttede selskapets nettsted for å gå til et nettsted som tilhører en tredjepart. Denne tredjeparten er eneansvarlig for innholdet på sine egne nettsider.
Sist oppdatert den:  23.11.2023

NON-2023-8536