Allergitabletter - Allergiguiden
Allergitabletter

Allergitabletter

Allergitabletter er vanlig behandling for pollenallergi og allergiske hudplager.

En rekke allergimedisiner kommer i pilleform. Snakk med legen om hva slags medisiner som er best for deg

Noen allergitabletter kan du kjøpe reseptfritt, da i pakninger med få tabletter. Husk at du alltid bør snakke med legen din før du eventuelt starter behandling med medikamenter på egenhånd.

Har du moderat til alvorlig luftveisallergi bør du imidlertid kontakte legen som kan vurdere om reseptbelagte allergitabletter er riktig behandling for deg.

Effekt på symptomer

Allergitabletter inneholder virkestoffer som har effekt på flere symptomer ved luftveisallergi. De mest kjente effektene er reduksjon i øyeplager og neseplager ved allergi: røde øyne, kløende øyne, rennende øyne, rennende nese, kløe i nesen og nysing. Stoffene i allergitablettene har mindre effekt på tett nese.1

Start tidlig

Allergitabletter brukes ofte som forebyggende behandling ved luftveisallergi. Det tar noe tid før effekten kommer. Det anbefales at du begynner minst en uke før pollenspredningen, og at du fortsetter hver dag gjennom hele den aktuelle perioden.2

Allergitabletter skiller seg fra det som kalles lokal behandling, for eksempel nesespray eller øyedråper.

Om du ikke opplever effekt av allergitablettene må du snakke med legen din.

Kjenn bivirkningene

Det er viktig at du kjenner til bivirkningene ved allergitabletter. Da kan du gjøre en bedre evaluering av behandlingen sammen med legen din. Les mer om bivirkninger av allergitabletter her.

Les mer om allergi her:

Referanser:

1. Norges Astma- og Allergiforbund, Behandling av pollenallergi, sist oppdatert: 14.02.2023

2. LHL Astma og allergi, Behandling av pollenallergi, sist oppdatert: 17.04.2020

Informasjonen som gis på våre nettsider er av generell karakter og kan ikke erstatte rådgiving av lege eller annet kvalifisert helsepersonell

mIcon_quiz

Vet du om du har allergi?

Ta selvtesten vår og finn ut om du kan være allergisk.

Ta testen her!

Flg oss p Facebook

Følg oss på Facebook

Følg Allergiguiden på Facebook, der du og andre kan få oppdatert informasjon om allergi, symptomer, behandling og mye mer. Få tips mot DINE allergiplager!

Følg Allergiguiden på Facebook

Du forlater Allergiguiden.no

Hvis du klikker på "Fortsett", forlater du dette Viatris-tilknyttede selskapets nettsted for å gå til et nettsted som tilhører en tredjepart. Denne tredjeparten er eneansvarlig for innholdet på sine egne nettsider.
Sist oppdatert den:  23.11.2023

NON-2023-8536