Trøtthet, en vanlig bivirkning? | Allergiguiden
Trøtthet vanlig bivirkning ved allergi

Trøtt av allergien?

Allergimedisin forbindes ofte med trøtthet

 

Allergimedisin forbindes ofte med trøtthet, men blant nyere medisiner er risikoen for bivirkninger i form av trøtthet betydelig lavere.1 Du trenger derfor ikke lenger å velge mellom å være trøtt, eller å gå rundt med allergiske plager. 

Trøtthet er også et vanlig allergisymptom2. Hvis du tar medisin mot allergien og fortsatt kjenner deg trøtt, kan det være et tegn på at behandlingen ikke er tilstrekkelig effektiv. Kontakt legen din og be om råd. 

 

 

Hvorfor blir man trøtt av allergi?

Hvis du er allergisk mot pollen, har du kanskje merket at du blir trøttere på våren når trærne blomstrer som mest. Dette kommer av at immunforsvaret jobber på høygir når man konstant utsettes for noe man ikke tåler. Mange må dessuten holde seg innendørs når pollennivået er på sitt høyeste, og dette kan også føre til at man kjenner seg slapp og trøtt. Iblant kan man også få hodepine og problemer med konsentrasjonen.

Bli kvitt trøttheten

Uansett om det er allergien eller medisinen som fører til at du blir trøtt, finnes det råd for å bli bedre:

  • Benytt øyedråper og nesespray hvis du blir trøtt av tabletter. Da får du en lokal behandling, noe som reduserer risikoen for å bli trøtt. Spør legen din om råd.
  • Iblant kan det fungere å bytte til en annen type allergitablett. Ulike preparater påvirker oss på ulike måter, og det kan ha behov for å teste ut flere før man finner rett medisin. Ta kontakt med legen din hvis trøttheten ikke blir borte, da dette kan bety at allergien din ikke blir korrekt behandlet og at du trenger en mer effektiv medisin eller en kombinasjon av ulike preparater.

Les mer om allergi her:

Referanser:

1. Norsk legemiddelhåndbok, T9.1  Histamin H1‑antagonister, publisert 26.02.2016

2. Norges Astma- og Allergiforbund, Fakta om pollenallergi, sist oppdatert 16.02.2023

 

 

Informasjonen som gis på våre nettsider er av generell karakter og kan ikke erstatte rådgiving av lege eller annet kvalifisert helsepersonell

mIcon_quiz

Vet du om du har allergi?

Ta selvtesten vår og finn ut om du kan være allergisk.

Ta testen her!

Du forlater Allergiguiden.no

Hvis du klikker på "Fortsett", forlater du dette Viatris-tilknyttede selskapets nettsted for å gå til et nettsted som tilhører en tredjepart. Denne tredjeparten er eneansvarlig for innholdet på sine egne nettsider.
Sist oppdatert den:  23.11.2023

NON-2023-8536