Nesespray ved luftveisallergi – Allergiguiden
Nesespray ved luftveisallergi

Nesespray ved luftveisallergi

Nesespray er vanlig behandling for allergikere i pollensesongen og for deg som har luftveisallergi hele året, også kalt kronisk allergisk rhinitt.

Loading the player...

Noen nesesprayer kan du kjøpe reseptfritt, mens de fleste må legen skrive ut resept for. Da finner dere sammen ut hvilken nesespray som kan bidra til å redusere symptomene dine.

Virker på nese- og øyesymptomer1

Nesespray virker mot tett nese, rennende nese, kløe og nysing. Noen har også effekt på øyesymptomer: rødhet, kløe og rennende øyne. Virkningen avhenger av innholdet i nesesprayen.

Effekt

Nesespray brukes til forebygging og behandling av allergiske symptomer i nesen. Noen nesesprayer virker raskt, mens andre får full effekt etter flere dagers behandling.2

Gjør som legen sier

Det er viktig at du gjennomfører behandlingen som avtalt med legen din. Om du ikke får den effekten dere har snakket om bør du ta kontakt med legen for å vurdere behandlingen.

Spray riktig

Når du behandler luftveisallergi med nesespray er det viktig at du bruker riktig sprayteknikk. Se en kort film om riktig sprayteknikk her.

Kjenn bivirkningene

Det er også viktig at du kjenner til bivirkningene. Da kan du gjøre en bedre evaluering av behandlingen sammen med legen din. Les mer om bivirkninger av allerginesesprayer her.

Les mer om allergi her:

Referanser:

1. Norges Astma- og Allergiforbund, Behandling av pollenallergi, sist oppdatert: 14.02.2023

2. LHL Astma og allergi, Medisiner mot allergi, sist oppdatert: 11.06.2021

Informasjonen som gis på våre nettsider er av generell karakter og kan ikke erstatte rådgiving av lege eller annet kvalifisert helsepersonell

Du forlater Allergiguiden.no

Hvis du klikker på "Fortsett", forlater du dette Viatris-tilknyttede selskapets nettsted for å gå til et nettsted som tilhører en tredjepart. Denne tredjeparten er eneansvarlig for innholdet på sine egne nettsider.
Sist oppdatert den:  23.11.2023

NON-2023-8536