Nesepolypper | allergiguiden
Nesepolypper

Nesepolypper

Nesepolypper

Spørsmål fra anonym:
Jeg har brukt Symbicort forte i 10 år og har de siste 2 år vært plaget av hoste og slim. Tilstanden har blitt forverret. Ingen plager ved turgåing i kald luft, men starter igjen så snart jeg er inne, eller i bilen. Diagnosen min er hyperreaktive bronkier. Ikke påvist allergier. Har tidligere vært plaget av polypper. Bruker nå også Nasonex da jeg har vært tett i 4-5 uker, bedring nå, men hoste og slim blir mer og mer plagsomt. Kan en kur med prednisolon være noe for meg? Andre medisiner som Seretide? Dymista nesespray? Føler at Symbicort forte ikke hjelper meg lenger. Har også forsøkt Oxis og Inuxair, men.....

Professor og ØNH-spesialist Sverre Steinsvåg svarer: 
En kur med prednisolon kan være et alternativ. Det vil både kunne redusere størrelsen på polyppene dine og også redusere symptomene fra lungene dine. Det er imidlertid viktig at du gjør dette i samarbeid med legen din, evt. en spesialist i øre-nese-hals eller lungesykdommer. Dersom du har nesepolypper vil det være viktig å bruke et nasalt steroid, ex. Dymista nesespray, kontinuerlig for å prøve og redusere størrelsen på dem. 

Mylan - Better Health for a Better World

Du forlater Allergiguiden.no

Hvis du klikker på "Fortsett", forlater du dette Mylan-tilknyttede selskapets nettsted for å gå til et nettsted som tilhører en tredjepart. Denne tredjeparten er eneansvarlig for innholdet på sine egne nettsider.
Sist oppdatert den:  02.07.2020