reseptfri eller reseptbelagt allergimedisin? | Allergiguiden
Allergimedisin – reseptfritt eller reseptbelagt

Allergimedisin hjelper mot symptomene

Det er ingen grunn til å akseptere at du får tett nese, nyseanfall og rennende nese hver vår

Det finnes mange allergimedisiner som kan hjelpe deg med å bli kvitt symptomene. Det finnes altså ingen grunn til å akseptere at du får tett nese, nyseanfall og rennende nese hver vår når trærne blomstrer eller at øynene klør og hovner opp når du treffer venner som har husdyr. Hvis du tror at du må leve med allergiske symptomer, er det på tide å tenke nytt!

Hvilken type allergimedisin som passer best for deg, kommer an på hva du er allergisk mot, hvilke symptomer du har, hvor sensitiv du er og hvor ofte du utsettes for det du ikke tåler. Iblant må man prøve seg frem før man finner noe som hjelper. Kontakt lege for å få en behandling som er tilpasset deg og dine symptomer. 

Når skal jeg søke hjelp?

Ta kontakt med lege hvis du ikke blir fri for symptomer, da dette betyr at allergien din ikke behandles riktig og at du har behov for å prøve noe annet.  Livskvaliteten trenger ikke påvirkes negativt på grunn av allergien din – det finnes effektiv behandling. 

Referanser

1.    LHL Astma og Allergi, Medisiner mot allergi, Publisert 09.12.2015

 

Informasjonen som gis på våre nettsider er av generell karakter og kan ikke erstatte rådgiving av lege eller annet kvalifisert helsepersonell

mIcon_quiz

Vet du om du har allergi?

Ta selvtesten vår og finn ut om du kan være allergisk.

Ta testen her!

Flg oss p Facebook

Følg oss på Facebook

Følg Allergiguiden på Facebook, der du og andre kan få oppdatert informasjon om allergi, symptomer, behandling og mye mer. Få tips mot DINE allergiplager!

Følg Allergiguiden på Facebook

Du forlater Allergiguiden.no

Hvis du klikker på "Fortsett", forlater du dette Viatris-tilknyttede selskapets nettsted for å gå til et nettsted som tilhører en tredjepart. Denne tredjeparten er eneansvarlig for innholdet på sine egne nettsider.
Sist oppdatert den:  29.09.2022