Jul Cathrine

Juleallergi

Nå kommer tiden mange gleder seg til, og som dessverre noen gruer seg til. For enkelte betyr nemlig julen sykdom og ubehag.

I vår familie var juletiden noe vi gruet oss til da sønnen vår var yngre. Vi var ofte borte hos andre i juleselskaper. Dessverre ble det ikke alle som tok hensyn til allergier, og sønnen vår kunne risikere å spise noe han var kjempeallergisk mot. Jeg tenker på de første «juleårene» med barn som triste, urolige, stressende og redselsfylte. 

 

Nå lar vi faktisk være å reise rundt på julaften. Vi har også sluppet unna flere juleallergier ved å ta forhåndsregler. Vi har blant annet byttet ut ekte juletre med plasttre. Noe som ikke var så populært hos alle i heimen. Mannen min hadde en godt innarbeidet tradisjon med ekte juletre, og det ble ikke jul om det ikke var ekte tre, sa han. Her var dessverre (for hans del) mor nådeløs, og treet røyk enten mannen ville det eller ikke. God lukt er vel og bra, men allergiplaget barn trumfer det. Julestjerner og amaryllis reagerer han fortsatt på, så disse har blitt byttet ut med orkideer og asalia. 

 

Å kjøpe plastjuletre kan forøvrig anbefales for alle, både med og uten allergier. Selv mannen i huset innrømmet at det så veldig fint ut etter at det ble satt opp. Ja, det koster litt mer enn et ekte tre, men man sparer på det i lengden. Ikke drysser det, og tar heller ikke med seg pollen, muggsopp eller edderkopper inn i huset.

 

Hos oss står barna i fokus, og spesielt i julen som er en høytid det er knyttet mye kos og hygge til for de aller minste. Nå feirer vi jul hjemme, og på den måten slipper vi å engste oss for maten som blir servert, eller allergener som trekkes inn i huset. Vi koser oss med god mat, i nattpysj hele dagen, pynting, gaver og familie. Vi får ro i sjelen, lave skuldre og holder oss friske slik at alle kan ha en koselig og hyggelig jul <3 

 

skrevet av Cathrine Finnebraaten - Juleambassadør