Marthe Kalrsen Nr.3 foto

Ambassadørinnlegg # 3 Marthe

Forrige uke var jeg og samboeren min på besøk i barnehagen hvor datteren vår skal begynne i august. Det gikk bedre enn forventet. Vi fikk masse informasjon fra de ansatte, som blant annet omhandlet barnehagens rutiner, aktiviteter og hvordan de tar forhåndsregler til blant annet allergi – som naturligvis er ekstremt viktig for oss.

Vi fikk også tid til å snakke med barnehagetantene og onklene. Det er viktig for oss å fortelle om vår datters behov. Vi er ennå ikke helt sikre på hva hun faktisk reagerer på, men vi kan se allerede nå at hun har fått en del utslett og noen litt «styggere» sår (som er veldig likt hva jeg selv hadde da jeg var på hennes alder). I tillegg har hun også vist tegn til reaksjoner på ulike typer vaskemidler og våtservietter. Ettersom jeg også er hyperallergisk mot fisk har vi aldri hatt det i huset vårt heller. Det nærmeste vi kommer er en trefisk datteren vår fikk i en eske med andre leker, hehe, og det er jo innenfor.

Planen er å vente til hun er to år før vi sjekker hva hun er allergisk mot. Vi har forsøkt å gi henne noen melkeprodukter og frukt. Men fisk får hun altså ikke. Legen fortalte oss at det ikke er å anbefale før hun har testet seg grundig. Det er for dumt å ta sjansen, dersom det skulle komme en alvorlig allergisk reaksjon.

Selv om hun ikke har fått påvist konkrete allergier, fortalte vi barnehagetantene og onklene hvordan vi gjør det hjemme og hvilke hensyn vi tar. De kunne berolige oss med at de ville være ekstra påpasselig slik at hun ikke eksponeres for verken fisk eller nøtter, i tillegg til at de vil være forsiktige med bruken av vaskemidler og våtservietter.

Etter at jeg ble mamma har mine egne erfaringer gjort at redselen ovenfor allergi har blitt enda verre. Jeg er redd for at datteren vår skal få i seg noe hun ikke tåler og konsekvensene av dette. Selv om jeg til tider kan være svært hysterisk har jeg en flott familie som støtter meg 100 prosent. De hjelper til, passer på, og er flinke til å si ifra når jeg blir for hysterisk. Nå føler jeg meg også trygg på at veslejenta mi er i gode hender når hun starter i barnehagen i august.

skrevet av Marthe Karlsen - Ambassadør