Ambassadørinnlegg # 1 – Amalie

Ambassadørinnlegg # 1 – Amalie

Hei, jeg er Amalie og jeg er ti år. Jeg skal være allergiambassadør på Allergiguiden.no i juni. Her vil jeg skrive sammen med mammaen min. Jeg bor sammen med søster, bror og foreldrene mine, men det er bare jeg som har allergi og astma.

Jeg har alltid vært allergisk, og det startet med melkeallergi som baby. Etter det så har det bare blitt mer og mer. Jeg vokste av meg melkeallergien som 3-åring. Nå har jeg kraftig bjørkepollenallergi. Første gangen jeg slo ut på bjørk var jeg to år. Legene ble overrasket da de fikk testresultatene. Jeg er også allergisk mot timotei og har kryssallergier for alt av pollenarter. Jeg er også allergisk mot katter, hester, kaniner, og husstøv/midd. Jeg bruker allergimedisiner hele året. Oktober 2014 startet jeg opp med vaksinasjon for bjørkeallergien min. Jeg har også prøvd alternativ behandling, men har ikke hatt noe positiv erfaring av dette. Har allergiastma og anstrengelsesastma. Astmaen min har blitt verre de siste to årene.

På fritiden trener jeg fotball og håndball, trener tre ganger i uka + kamper. Går også på BARK (Barnas Røde Kors). Vi er åpne rundt allergien, da vi synes det er viktig. Under trening/kamp har dette vært viktig da jeg noen ganger trenger pauser oftere enn de andre. Dette fungerer veldig bra. Jeg vil skrive et eget innlegg rundt dette. Jeg vil også skrive et eget innlegg rundt vaksinasjonsprogrammet jeg holder på med, og om samarbeidet vi har med skolen. Det siste er mamma veldig fornøyd med.

skrevet av Amalie og Marianne - Ambassadører