Ambassadørinnlegg # 4 – Amalie

Ambassadørinnlegg # 4 – Amalie

Her kommer siste innlegg fra oss. Først vil vi takke for at Amalie har fått muligheten til å være allergiambassadør for Allergiguiden. Det er ei stolt jente som har kunnet fortelle om sine erfaringer til andre.

Hun har fått veldig mye positive tilbakemeldinger på innleggene - det har kommet folk bort til oss og takket for innleggene hennes og fortalt at de også har de samme plagene. Det har gjort godt for en lei og frustrert 10-åring.

Alle dager er ikke like. Enkelte dager ønsker frøkna allergi, astma og medisiner langt langt bort. På slike dager vil ikke Amalie ta medisiner.

─ Jeg hater medisinene de dagene jeg skal trene eller spille kamp. Mamma sier jeg må, og at det går kun utover meg, men det vil jeg ikke høre på. Legen har også pratet med meg om det. Jeg har spilt kamp uten å ta medisiner og da lærte jeg at det ikke var så lurt. Da måtte jeg gå av banen og det tok veldig lang tid før jeg klarte å spille igjen. Derfor har jeg lært at man må ta medisiner selv om man er lei, selv om man hater dem, og det eneste jeg vil er være som de andre. De andre på laget vet heldigvis at jeg er avhengig av medisiner, og det bryr de seg ikke noe om, sier Amalie.

Hjemme er vi opptatt av at fysisk aktivitet er viktig. Det krever derimot tilrettelegging slik at Amalie klarer å gjennomføre treningsøktene. Med Amalie sine supre og positive trenere med på laget har dette gått veldig bra. Treningsøktene blir tilpasset etter dagsformen hennes, og hun kan sette seg ned og ta en ekstra hvil hvis hun har behov for det. Takket være alle rundt oss så er også Amalie veldig positiv og treningsglad. Hun elsker å trene fotball og håndball. Selv når hun er i dårlig form vil hun på trening. Det er få dager i løpet av året hun selv sier hun ikke orker.

Midt i verste pollensesong jubler Amalie når det regner.

─ Jippi, i dag regner det. Da er pollen borte og det er deilig å trene!

Her kommer en siste sommerhilsen fra oss - stå på alle sammen!

Klem fra Amalie og Marianne

skrevet av Amalie og Marianne - Ambassadører