Ambassadørinnlegg # 1 – Cathrine

Ambassadørinnlegg # 1 – Cathrine

Mitt navn er Cathrine Finnebraaten. Jeg er så heldig å få være allergiambassadør i mai. Jeg kommer fra Drammen og er mammaen til Mathias på 5 år. Jeg hadde egentlig tenkt til å skrive litt om hvordan vår historie startet. Men hverdagen med allergi kan være lunefull å snu opp ned på tilværelsen. Det gjorde den i dag, så da tenkte jeg at jeg like godt kan skrive litt om det.

Mathias er hyperallergisk mot hund. Det vil si at han går i anafylaktisk sjokk om han er i kontakt med hund (mer om det i et senere innlegg). Tilretteleggingen det er behov for i vår hverdag er omfattende, og derfor har vi besluttet at vi skal prøve ut en vaksine for hund. Ja, det finnes. Men det er ikke en veldig vanlig behandling. Vi er de første her i området som har startet denne behandlingen.

I dag tok vi den tredje vaksinen. Vi tar vaksine en gang i uken i syv uker (hvis alt går etter planen). Du stusser kanskje litt over jeg skriver ”vi”, men det er faktisk vi. Vi lever med allergien, og den tar stor plass i livet, men vi jobber rundt den. Vi lever alle med utfordringene det er med allergi selv om det kun er ett menneske som har diagnosen.

Alt så flott ut i dag, 1-2 timer skulle det ta. 9 timer senere kunne vi dra hjem. Dette er egentlig litt typisk med allergi. Man planlegger, legger til rette, men så kommer det en ”curvball”. Av og til føles det ut som en berg og dalbane der man bare vil brøle ”jeg vil av!”, mens andre ganger føler man at man mestrer ting bra. Om ikke annet så gir denne sykdommen hele spekteret av følelser. I fire innlegg fremover vil jeg fortelle litt om oss og vår hverdag.

Ønsker dere en flott mai!

skrevet av Cathrine Finnebraaten - Ambassadør