Ambassadørinnlegg # 2 – Cathrine
Epipen i veska er et must!

Ambassadørinnlegg # 2 – Cathrine

Vel blåst 17. mai! Nasjonaldagen er en stor dag for mange nordmenn, men for oss er det dessverre en dag vi gruer oss ekstra mye til. Sønnen vår, Mathias på fem år, sliter med flere allergier, men akkurat denne dagen er det hundeallergien som skaper mest frustrasjon og bekymring.

Mange vil ha med sine firebente venner i både tog og rundt på andre markeringer gjennom dagen. Det skaper store utfordringer for oss. Måten vi løste dette på i fjor var rett og slett å rømme landet. Vi reiste til Syden og fikk en storslagen feiring med 17.mai-tog rundt svømmebassenget med «Bamse» og resten av gjengen i Bamseklubben.

I år ble vi hjemme. Det betyr mye ekstra planlegging. Heldigvis går sønnen vår fremdeles i barnehage og de gikk i 17.mai-tog et par dager før den store dagen – på den måten unngår vi situasjoner det er knyttet stor frykt til. Tross god planlegging og forsøk på å unngå uheldige situasjoner som kan oppstå underveis, dukket det opp en ubehagelig episode - en dame kom gående med hunden sin rett foran sønnen vår i 17. mai-toget. Kontakt med hund kan føre til anafylaktisk sjokk, så dette er en episode som er svært uheldig for oss. Heldigvis gikk det fint. I frykt for å havne i lignende situasjoner bestemte vi oss for å droppe å se toget i byen i år. Det er alt for mange mennesker, vi mister fort oversikten og et uhell er nesten dømt til å skje.

Vårt beste tips til dere som måtte være i samme situasjon som oss er å alltid ha med både EpiPenner og allergi- og astmamedisin når man oppsøker store grupper mennesker. Det er naturligvis ikke veldig stas for lille Mathias, men jeg har samlet alt nødvendig utstyr i en liten koffert jeg har kjøpt i en lekebutikk. På den måten forsøker jeg etter beste evne å snu en negativ opplevelse til en lystbetont greie. Den lille kofferten passer perfekt til å oppbevare alt vi trenger, og byttes ofte ut slik at den alltid er i tråd med hva som er stas for femåringen – enten det er Biler, Frost, Ninja Turtels eller hva det skulle være. For sikkerhets skyld har jeg også alltid med meg ekstra EpiPenner i bunadsvesken min. Man er rett og slett nødt til å ta absolutt alle forhåndsregler.

Håper alle fikk en allergivennlig 17.mai-feiring i år!

skrevet av Cathrine Finnebraaten - Ambassadør