Ambassadørinnlegg # 3 – Eva Lill

Ambassadørinnlegg # 3 – Eva Lill

Hei igjen. Som tidligere nevnt er jeg allergisk mot katter og jeg har 3 katter som jeg bor sammen med nå. Hvordan takler jeg det? Her kommer litt info om min hverdag som katteallergiker.

Jeg har «alltid» hatt katt. Fikk min første huskatt i 1989, som het Sofus og ble hele 18 ½ år gammel. Han var en korthåret huskatt og jeg merket etter hvert at jeg ble tett i nesen og klødde i øynene når jeg hadde klappet han. Etter at jeg flyttet ut hjemmefra hadde jeg noen kattefrie år. Når jeg reiste hjem til mine foreldre for å besøke de, merket jeg fort min allergi mot katt igjen.

Men ... etter som tiden gikk kjente jeg et stort savn etter katt, og begynte å lese meg litt opp på allergivennlige katter. Jeg var til og med og traff en oppdretter av nakenkatt, men det var liksom ikke helt min type katt. Jeg klarte meg ikke mange år uten katt. Er man et kattemenneske så må man ha katt. Det var rett etter at jeg fikk min første hund at jeg også fikk min første katt, og på det meste har jeg hatt 4 katter samtidig.

På en eller annen måte tror jeg kroppen min har akseptert mine egne katter. Selvsagt reagerer jeg på de, men ikke like kraftig som når jeg er på besøk hos fremmede katter.

Mine katter er svært sosiale og jeg kan ikke sette meg i sofaen uten å ha et par katter rundt meg og på fanget.

Etter å ha klappet og kost med kattene mine, går jeg rett på badet og vasker hendene. Glemmer jeg dette og får hendene mine opp i ansiktet, er det kjørt. Da klør jeg som besatt i øynene og nesa, så for meg er håndhygiene viktig. I tillegg har jeg et høyt forbruk av klesruller.

Mine katter er vant til bading og pelsstell. Dette fordi jeg stiller ut noen av kattene mine på utstilling. Ved å gre og stelle de jevnlig får jeg bort mye av løshårene som ellers kan bli til irritasjon for meg. På utstilling derimot, med opptil 200 katter i en hall, sliter jeg litt ekstra. Jeg blir tett i bringa, hoster og nyser. Tar ofte turer ut for å få frisk luft.

En annen allergisk reaksjon jeg får av katt, er at jeg hovner opp og klør på områder jeg eventuelt er så uheldig å få et klor på. Kattungeklor syns jeg er aller verst.

Kattene jeg har nå er langhåret og semilanghåret. Jeg har hørt at de er mer allergivennlige enn korthårede, men vet ikke om det stemmer. Jeg har ingen spesiell allergimedisin mot katter, men senere denne uken skal jeg til allergispesialist og kanskje han har noen gode tips til meg vedrørende dette. Dere vil få rapport derfra senere i denne spalten.

Hører gjerne fra dere om hvordan deres allergi mot katt er og hva slags medisin dere tar.

Katteklem fra Eva Lill

skrevet av Eva Lill Bratlie - Ambassadør