Ingar Koren ambassadør allergiguiden
© Foto: iStock

– Allergiproblematikken har blitt mer omfattende og kompleks

Ny vår betyr nye ambassadører. I mars er det Ingar Koren sin tur til å dele erfaringer fra sin hverdag. Gjennom tre innlegg skal vi bli bedre kjent med Ingar og hvilke utfordringer han har støtt på i forbindelse med sin allergi. Ingar er 66 år, og driver i dag et rekrutteringsbyrå. Som 12-åring fikk han påvist allergi, og har derfor lang erfaring med allergiproblematikken. Vi har tatt en prat med Ingar om hvordan dette har påvirket han fra barndommen og frem til i dag:

Hva slags allergi har du vært plaget med?
– Jeg reagerer på både katt og gresspollen. Selv om allergien har blitt mildere med årene, har jeg fortsatt allergiske symptomer. Jeg kan fortsatt reagere på pollen når spredningen er sterk. Irritanter fra katt kan også til tider være utfordrende. Svigerdatteren min har katt, og når jeg besøker henne kan jeg kjenne hvordan det klør i øynene.

Hvordan var det å vokse opp med allergi?
– Allergi var ganske uvanlig da jeg var ung, og det var ikke et like kjent og utbredt problem som det er i dag. Til tross for utfordringene påvirket allergien heldigvis aldri mitt sosiale liv, og jeg kunne være med på det meste. Høyonn og slåttonn måtte jeg likevel holde meg unna.

Hvordan tror du det er å vokse opp med allergi i dag i forhold til da du var ung? 
– Behandlingsformene har uten tvil utviklet seg og blitt bedre. Samtidig har allergiproblematikken i dag blitt mer omfattende og kompleks. Det er flere som sliter med allergi i dag, og det virker som om plagene ofte er sterkere. Jeg tror også flere har utfordringer med ulike former for kryssallergi og matallergi, som virker vanskeligere å håndtere. Selv har jeg brukt en nesespray med både kortison og antihistamin. Det har dempet rennende og tett nese, og gitt meg symptomkontroll.

Hvorfor takket du ja til å være allergiambassadør?
– Allergi er et utbredt problem, og et område som fortjener fokus. Det er derfor fint å kunne dele mine tanker og erfaringer rundt allergi. Forhåpentligvis kan jeg også få tips fra andre interesserte som ønsker å dele sine erfaringer med

skrevet av Ingar Koren