Ingar Koren om symptomlindring med riktig allergibehandling  Allergiguiden.no

Symptomlindring med riktig allergibehandling

Allergi byr på små og store utfordringer i hverdagen. Vår ambassadør Ingar Koren deler sine erfaringer med allergiplager knyttet til gresspollen og katt:

Hvordan har allergien påvirket deg i hverdagen?
Når man er allergisk mot gresspollen kan vår- og sommersesongen by på utfordringer. Særlig i tiden frem mot sankthans kjenner jeg på allergiske symptomer. Tidligere kunne plager som rennende nese og hoste være så utfordrende at det var vanskelig å sove om natten. I slike tilfeller har det vært helt avgjørende med en effektiv nesespray som lindrer symptomene. I pollensesongen har det også vært fint å kunne reise til sommerhytta som ligger i området rundt Drammen. Hytta er nær sjøen, og den friske sjøluften inneholder mindre pollenstøv, noe som demper de allergiske irritasjonene.

Har allergien påvirket familielivet?
Tidligere var katteallergien min sterkere, og reaksjonene mer intense. Da sønnen min var yngre ville han gjerne ha en katt, men det var problematisk å skulle ha en katt i huset med mine allergiske plager. Derfor lagde vi et lite hus ute i hagen, der katten kunne bo. På den måten kunne familien oppleve gledene av å ha et kjæledyr, uten at det gikk på bekostning av min allergi. Dette var en løsning som fungerte veldig fint for oss. I dag reagerer jeg ikke like sterkt på katter, og jeg kan være i kontakt med katt i kortere perioder. Jeg må likevel passe på. Dersom jeg omgås katter over en lenger tid, kan jeg merke at øynene blir irriterte.

Hva gjør du for å lindre allergisymptomene?
Allergiske symptomer har som sagt gitt meg utfordringer med rennende nese. Jeg har prøvd ulike legemidler, men har opplevd at nyere legemidler har en positiv og lindrende effekt på mine plager. Nesesprayen jeg bruker nå åpner bihulene og hjelper mot rennende nese. For meg er det et veldig godt alternativ, og jeg føler jeg har kontroll på symptomene. 

skrevet av Ingar Koren