Ambassadørinnlegg # 1 – Marthe-Elise
© Marthe-Elise

Ambassadørinnlegg # 1 – Marthe-Elise

Hei! Jeg heter Marthe-Elise Frederiksen. Jeg er en 21 år gammel jente fra Moss, er nå bosatt i Molde som student. Jeg studerer 1._året på vernepleien, og jeg er nå gjesteambassadør i oktober. Veldig spennende!

Nå som det er høst, så er ikke min type allergi på det aller verste, men jeg får symptomer på huden. Jeg får masse eksem, og sprukne hender og hæler. Det gjør ofte veldig vondt, og jeg sliter med dagligdagse ting. Jeg kan for eksempel ikke bruke anti bac på jobben, for da svir det så veldig. Jeg kan heller ikke skjære frukt og grønt uten hansker. Saften som kommer fra frukt og grønt er veldig dårlig kombinasjon for huden min. Jeg er allergisk for saften, rettere sagt. Huden blir knall rød, og jeg klarer ikke å stoppe og klø. Ofte blir det så ille at jeg blør, og det kommer væske ut av sårene. Ofte kan det komme infeksjoner, og da er det særlig viktig å holde hendene rene og bruke mest mulig bomullshansker + bruke kremer og ta allergitabletter.

Jeg har alltid hatt ulike typer allergier. Jeg har alltid måttet bruke mye tid og penger på det. Eksem er en veldig stor del av min type allergireaksjon. Når pollensesongen blomstrer opp, så blir huden igjen veldig dårlig. Jeg har vært en del hos hudlegen og tatt lysbehandlinger og diverse allergitester. I noen perioder så er huden fin, og andre perioder så er huden veldig dårlig. Det er masse jeg reagerer på. Gress, bjørk, og burot pollen, diverse matvarer, og noen dyrearter med mye pels. Det er veldig kjedelig for en som elsker dyr. Som liten gikk jeg på ridning, men jeg ble så dårlig av å være i stallen, så jeg har måttet slutte på grunn av det.

skrevet av Marthe-Elise Frederiksen - Ambassadør