Ambassadørinnlegg # 2 – Marthe-Elise
© Marthe-Elise

Ambassadørinnlegg # 2 – Marthe-Elise

Hei igjen! I det forrige innlegget skrev jeg litt om kryssallergi og hvordan jeg reagerer på de ulike typer allergier. Jeg har et stort fokus på hud og den type reaksjon, fordi det nettopp rammer meg hardt, særlig i allergisesonger.

Våren er for meg en veldig hard tid.Jeg blir ganske dårlig, og eksemen blomstrer opp for fullt. Jeg får røde og såre hender, røde øyne, og blir rød under nesen. Jeg klarer som oftest ikke å stoppe å klø, selv ikke etter å ha tatt allergitabletter, eller å smøre med tjukk krem og ta på bomullshansker. Til slutt blir hendene så såre at det renner væske ut av dem. Særlig da, føler jeg store fysiske smerter, men og i tillegg psykisk belastning. Det blir en byrde, og jeg skammer meg til slutt over hvordan hendene ser ut.

Det er ikke bare årstidsallergi jeg reagerer på. Jeg nevnte litt sist gang at jeg ikke kan kutte frukt og grønt uten å bruke hansker, på grunn av at saften som kommer ut er dårlig for huden min. Her om dagen var jeg på høgskolen og ville ha appelsin, men selv det må jeg bruke hansker til. Jeg tok sjansen likevel og skrelte appelsinen. Jeg begynte å klø ekstremt. Det svei, og det begynte å komme blod ut av sårene. Så ikke en gang appelsin kan jeg spise uten å bruke hansker. En slik situasjon er en veldig stor belastning og påkjenning. Det kan føles sårt å ikke kunne spise det man vil fordi det vil komme en sterk reaksjon underveis eller etterpå.

Har noen tips? Jeg setter pris på all tips og kommentarer jeg kan få!

Mvh,
Marthe-Elise

skrevet av Marthe-Elise Frederiksen - Ambassadør