Ambassadørinnlegg # 3 – Marthe-Elise
Ambassadørinnlegg # 3 – Marthe

Ambassadørinnlegg # 3 – Marthe-Elise

Hei igjen! Dette er mitt tredje innlegg som gjesteambassadør for oktober, og i de to første innleggene så ble det fortalt en del om hud og reaksjoner. Denne gangen tenkte jeg å fortelle litt om mat allergier.

Når det gjelder meg og mine reaksjoner på mat, så er det en del ting jeg ikke kan spise. Som for eksempel, nøtter, eple, honning melon, kiwi, avokado og gulerøtter. Nok en gang går det utover huden om jeg får i meg noe jeg ikke tåler. Jeg blir rød rundt munn og nese, og det klør veldig inne i munnen. Enkelte ting kan jeg spise uten å få store reaksjoner, men nøtter og honning melon er det verste jeg kan spise. Det hovner opp i halsen, og det føles som om jeg blir kvalt. En veldig ubehagelig opplevelse!

Men heldigvis har det ikke vært så alvorlig at jeg har måttet trenge helsepersonell hjelp, men kun ta allergitablett og hevelsen går over. Med hoven hals så er det veldig vanskelig å svelge allergitablett, og det anbefales ikke å svelge piller når det er hovent. Blir halsen ordentlig hovent, så bør man oppsøke helsepersonell, og få hjelp til å redusere ned hevelsen!

Har dere opplevd noe lignende?

Mvh. Marthe Frederiksen.

skrevet av Marthe-Elise Frederiksen - Ambassadør