Liv Judit

Ambassadørinnlegg # 1 Liv Judit

Jeg heter Liv Judit, er en 27 år gammel småbarnsmor og bor sammen med min samboer og vår sønn Jonas på snart to år. Jeg jobber som selger i den lokale bokhandelen, i tillegg til at jeg er mammablogger på bloggen livjudit.blogg.no. I september skal jeg være ambassadør for Allergiguiden.no - noe jeg synes er utrolig spennende, og kanskje bitte litt skummelt. Håper vi kan utveksle erfaringer, og at jeg kan bidra med tips og råd som kan hjelpe mange av dere i allergihverdagen.

I første innlegg tenker jeg å fortelle litt om meg selv, i tillegg til å dele mine erfaringer tilknyttet ulike typer allergier. Jeg er født og oppvokst med både allergi og astma, så dette er et tema jeg veldig enkelt kan relatere meg til. Når man er født med en rekke allergier lærer man på sett og vis å leve med det. Jeg er selv oppvokst på gård hvor jeg fikk allergiske reaksjoner fra flere av dyrene, men ikke mer enn at det gikk fint. Jeg måtte bare være veldig forsiktig og kose med dyrene med måte. En god håndvask etterpå var obligatorisk.

Selv erfarer jeg at kroppen reagerer forskjellig fra allergi til allergi. Allergi er som det meste annet – langt ifra enkel å forstå seg på, og man kan ikke ta alle typer allergier under en kam. Jeg er allergisk mot det meste av pelsdyr, samt støv, midd og ikke minst det verste av dem alle: pollen. 

Første gang jeg gikk gravid fikk jeg streng beskjed fra legen å ikke ta allergitabletter da dette kunne være farlig for fosteret. Det ble en tøff sommer det året, men vi kom oss igjennom med mye innetid hvor vi «gjemte oss» for pollen fra både gress og bjørk. Selv opplevde jeg at kombinasjonen av å være allergisk og gravid var litt uheldig – jeg ble aldri helt klok på om det var riktig eller galt å gå på allergimedisin under graviditeten, ettersom jeg ikke var trygg på hvordan kroppen skulle reagere på allergistoffene. Har noen av dere erfaringer å dele?

Da jeg gikk gravid med Jonas håpet vi han skulle slippe unna alle de allergiske plagene jeg bærer på. Så langt har han sluppet unna både astma og allergi, men han er plaget med atopisk eksem. Spesielt på denne tiden av året når vi er midt mellom to sesonger og skiftende vær. 

Fremover kommer jeg til å dele noen tips på hva jeg foretar meg i hverdagen som bidrar til en enklere tilværelse med allergi, astma og atopisk eksem. Jeg håper mine tips kan være til nytte for deg i din hverdag! 

Klemmer fra Liv Judit og Jonas

skrevet av Liv Judit & Jonas - Ambassadører